Best Picture – The Revenant
Cu “BAFTA” și “Globul de Aur” în palmares, “The Revenant” este favorit pentru “cel mai bun film al anului”, fiind cel mai popular dintre candidați. Totuși, “The Big Short” a fost numit “cel mai bun film” atât de către AFI Awards, cât și de către PGA, având șansa să devină surpriza serii.
Best Director – Alejandro G. Inarritu -The Revenant
Inarritu a câștigat anul acesta majoritatea premiilor importante pentru regie. Cel mai probabil va primi al doilea premiu consecutiv și la Oscar.
Best Actor – Leonardo DiCaprio – The Revenant
Deși nu este cel mai bun rol al său și nici cel mai bun de anul acesta, DiCaprio a trecut cu brio testul de suferință la care a fost supus în timpul producției, iar dedicația pentru film îi aduce un premiu pe care îl așteaptă de mult.
Best Actress – Brie Larson – Room
Pentru o investiție emoțională puternică într-un rol greu, Brie Larson va deveni “cea mai bună actrita” din 2015.
Best Supporting Actor – Sylvester Stallone – Creed
La 69 de ani, Stallone încheie “cariera” personajului care l-a făcut faimos.
Best Supporting Actress – Alicia Vikander – The Danish Girl
Cu două roluri aclamate anul acesta, tânăra Vikander are mari șanse la o statuetă pentru o interpretare subtilă și nuanțată.
Best Original Screenplay – Spotlight
Filmul despre jurnalism va primi, negreșit, premiul pentru scenariu.
Best Adapted Screenplay – The Big Short
În lipsa lui Aaron Sorkin cu “Steve Jobs” (DE CE?!?), premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat va merge cu siguranță la “The Big Short”, care tratează cu umor și ironie colapsul economic din 2008, păstrând, totuși, simțul realității.
Best Production Design – Mad Max: Fury Road
Zeci de automobile, care mai de care mai spectaculoase ca design fac din scenografia lui “Mad Max” un adevărat muzeu.
Best Cinematography – The Revenant
Pentru captarea sălbăticiei pe ecran, folosindu-se doar de lumină naturală, Chivo va realiza anul acesta un hat-trick.
Best Film Editing – Mad Max: Fury Road
Într-un film care îți oferă acțiune aproape non-stop, montajul este vital, iar Margaret Sixel își face treaba de minune, fiind favorita la această categorie. Cu toate acestea, putem avea parte de o surpriză, “The Big Short” fiind la fel de apreciat pentru montajul său poaspăt.
Best Sound Editing – Mad Max: Fury Road
Cel mai apreciat film de acțiune din ultimii ani se folosește din plin de sunet pentru a te introduce atmosfera sa “nebună”.
Best Sound Mixing – The Revenant
Deși Academia înțelege des să ofere editarea și mixajul „la pachet”, sunetul surround din The Revenant ne spune, din primul până în ultimul cadru, singura poveste pe care imaginea nu o poate și nu o va putea spune niciodată: povestea din spatele camerei.
Best Original Score – The Hateful Eight
Quentin Tarantino l-a “înviat” pe Ennio Morricone pentru o coloană sonoră originală. După premiul de la “Globul de Aur”, Morricone e favorit la Oscar.
https://www.youtube.com/watch?v=SnwLTvVgNKg
Best Original Song – „Til It Happens To You”, The Hunting Ground
Într-o competiție dificilă anul acesta, Lady Gaga foarte activa, alergând între Intel și Globul de Aur, pare sa fie singura capabilă să ducă statueta acasă.
Best Visual Effects – Star Wars: The Force Awakens
Într-o cursă strânsă – “Mad Max” și “The Revenant” având la fel de multe șanse de câștig – “Star Wars” va primi cel mult un premiu de consolare.
Best Make-Up – Mad Max: Fury Road
“Baieții de război” și “Immortan Joe” sunt o dovadă puternică a spectaculozității machiajului în acest film.
Best Foreign Language Film – Son of Saul
Unul dintre cele mai aclamate filme din 2015, prezentând Holocaustul ca nici un alt film până acum, “Son of Saul” va primi bine-meritatul premiu.
Best Animated Film – Inside Out
Băieții de la Pixar revin în joc, cele două nominalizări la Oscar asigurând filmului premiul pentru “Cea mai bună animație”.
la doc as merge pe mana lui oppenheimer-film greu,adanc,punator de intrebari- in ciuda celor care vad Amy favorit-the usual doc character driven celeb-dar Cartel sta la panda.