Filme noi

Piscina Morții

Piscina morții

Hei, tu! Da, tu, cititorule! Ai auzit de “Piscina morții”?
Mă gândeam eu. E doar noua mare senzație în cinema.

Într-o perioadă plină de filme serioase și premii strălucitoare, apare un film care încalcă regulile narative și folosește toate mijloacele necesare pentru a te distra, fiind, în același timp, cel mai “cool” film din prima parte a anului.
Pentru un film al cărui titlu este numele personajului principal, trebuie clar să discutăm despre acel personaj. Moș-Crăciun-ul violenței și al umorului, Piscina morții parcă e vie. Vorbește cu tine aproape tot filmul și în afară de două-trei secvențe aproape dramatice, își păstrează simțul umorului chiar și în cele mai tensionate momente. Ryan Reynolds voia de vreo 10 ani să joace in „Piscina morții” (cea adevărată, nu cea din 2009) și după multe obstacole, acceptând chiar și un salariu mai mic, se pare că a reușit.

Dacă te uiți pe IMDb, Reynolds n-are în portofoliu cine știe ce roluri, dar poți spune un lucru sigur – s-a născut să joace acest rol. Oricâte scheme ai face în minte, nu poți concepe un actor mai potrivit pentru Piscina morții decât Reynolds. De la voce la limbajul corpului, la simpla prezență pe ecran, Reynolds e Piscina morții.


https://www.youtube.com/watch?v=e7NN875ajPY
Celelalte personaje, pe de altă parte, sunt doar niște stereotipuri, creionate și nu colorate, amănunt de care suntem avertizați încă de la genericul de început al filmului. În aceasta constă, cred, una dintre genialitățile sale – filmul e un personaj în sine și e conștient de fiecare aspect al său, bun sau slab. Și nu se ferește să ți-o spună.

Sunetul și muzica reprezintă 50% dintr-un film”, spunea George Lucas, iar soundtrack-ul filmului te prinde și nu te mai lasă. Piese din cultura pop care completează perfect tonul te vor face să-ți actualizezi playlist-ul ca să retrăiești anumite momente.
Și de crezi cumva că “Piscina morții” este doar o comedie de duzină, te înșeli – pentru că umorul nu este deloc ieftin.
Ai parte de o căruță de referințe la “lumea reală” – care mai de care mai subtile – atât pentru publicul general cât și pentru fanii înfocați. Iar nivelul de umor e setat la 100% și ăsta e cel mai bun lucru la film. Abia dacă îți lasă un moment să respiri (wink) după hohote de râs și atunci o face doar ca să îți recapeți energia pentru următoarea poantă.

“Piscina morții” atinge maximul de distracție de care poți avea parte la cinema.

One Comment

  1. „PISCINA MORTII”? :)) UAU!!!
    „A dead pool, also known as a death pool, is a game of prediction which involves guessing when someone will die. Sometimes it is a bet where money is involved.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *